Home / Business / Starbucks deschide o nouă cafenea pe Calea Victoriei care va funcţiona în paralel cu cea din Piaţa Victoriei
Starbucks_Coffee

Starbucks deschide o nouă cafenea pe Calea Victoriei care va funcţiona în paralel cu cea din Piaţa Victoriei

Lanţul american de cafenele Starbucks a deschis cea de-a zecea cafenea din Capitală şi cea de-a 14-a din România pe Calea Victoriei, numărul 145, la parterul clădirii de birouri Victoria Center. Aceasta va opera în paralel cu cea din Piaţa Victoriei, de la parterul clădirii de birouri America House, aflată la circa 10 minute distanţă. Anterior oficialii companiei afirmau că aceasta din urmă va fi închisă, însă acum afirmă că va rămâne funcţională până la încheierea contractului, fără a înainta o dată.

Cafeneaua nouă ce  măsoară 160 mp şi are şi terasă exterioară este a doua deschidere din acest an după cea din Pipera.

„Gândim pe termen lung în România. Clienţii noştri sunt foarte importanţi pentru noi şi vrem să fim aproape de ei. Există o mare cerere pentru produsele Starbucks şi suntem într-o continuă extindere în România.”, a afirmat Bogdan Guzgă, district manager Starbucks România. Lanţul de cafenele Starbucks, prezent pe piaţa locală din 2007, şi-a propus să ajungă la 33 de cafenele la finalul anului viitor după ce va inaugura şapte noi unităţi anul acesta şi alte 13 anul viitor. Strategia nouă ce are în plan expansiunea agresivă a lanţului de cafenele vine după ce în primii ani de prezenţă americanii au mizat pe prudenţă.

Odată cu aceste deschideri cifra de afaceri a companiei ar trebui să crească cu peste 50% comparativ cu 2014. Anul trecut, reţeaua de cafenele a înregistrat o cifră de afaceri de 35 mil. lei (8 mil. euro).

About Fulvia Meirosu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>